Sambungan: journey to semporna part II

Salam semua…. sori, aku lambat update sambungan. Agak bz sebulan dua ni. Untuk sambungan ni aku just nak share gambar-gambar aku sepanjang aku ke sana. Nanti boleh la hangpa pi plak kesana…memang best.

Pakej Uncle Chang ni bagi aku agak murah untuk 2 hari trip. RM250 (per-head) untuk

*Tambang pergi-balik dari semporna – mabul (kapai pon pegi jugak utk dive)
*Peralatan Snorkel
*Makan dan Minum sepanjang masa🙂
*Tempat Tinggal (aircond)
*Pergi ke Lokasi dive/snorkel (x4 sehari)

Lain-lain kos untuk trip aku kali ni:

*Tambang bas ke K.Kinabalu rm45.00 (12jam) p/s: sejuk gila bas ni…kita org bawa glove n selimut siap2 ok!
*Van teksi dari Semabok ke K.Kinabalu rm1.50 per-head
*Hotel Rainforest rm120.00 per-night
*Bot ke Manukan & Sapi Island rm27.00

One thought on “Sambungan: journey to semporna part II

  1. kami akan ke travel ke kunak dan sekitarnya pd 1 oktober akan datang. kami cadang nak stay di semporna atau tawau. tapi ada kawan bagitau di semporna susah nak cari kedai makanan halal. kalau ada pun, tidak memuaskan hati. saya ada satu pertanyaan juga.kalau kami stay di resort atas air tu,camana dari segi keselamatan? agak menakutkan juga..mana tau kena culik ke apa..nauzubillah.. thanx so much atas respon saudara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s