journey to semporna part II

Salam, kali ni aku nak share dengan korang trip ke-2 aku ke Semporna. Tapi kali ni ada bonus sket sebab ‘terbabas’ sampai ke Kota Kinabalu. Trip ke Semporna ni macam biasa la, di’set’ oleh wife (kalau dalam part I wife aku hanya berpangkat tunang) aku sebab dia expert sket area-area Semporna ni sebab dia keberja kat sana. Bonus ke-2 sebab aku ada beli camera underwater, so boleh la share gambar dengan korang semua. Dan yang ketiga macam biasa la, aku share price dan tips2 ke tempat yg aku pegi ni.

Trip aku kali ni bermula dengan kisah sedih. Mau tak sedih sebab aku tersilap beli tiket. Pertama tiket balik dari KK-KL dimana semasa pembelian online melalui http://www.malaysiaairlines.com dia org dah tersalah kasi tiket, aku booking 02.mei.2010, tapi aku dapat 20.mei.2010…. aduh! tensen betol, masa lagi 2 hari sebelum terlepas, nak tak nak aku kena juga beli tiket lain sebelum tiket 02.mei.2010 habis! dan lepas aku beli tiket bertarikh 02.mei.2010 dari KK-KL beserta tiket Air Asia dari KL-AOL dengan bangganya aku bagi tau wife. Tetiba wife kata “bukan ke planing nak stay KK 1 hari ke….kalau balik 02hb bermakna aku hanya sampai KK pada pagi dan pulang balik pada 11pagi? 3-4j jam je di KK? oh nooo!!! kepala pusing-pusing…. selepas balik umah tido dan bermuzakarah, akhirnya aku buat keputusan beli tiket sekali lagi bertarikh 03.mei.2010 dari KK-KL guna MAS dan dari KL-AOR guna Air Asia. Nampaknya masalah aku tak terhenti disitu!! aku tersilap pula beli tiket yang dai KL-AOL!!! aku terbeli tiket dari AOL – KL!!!? adoi la…. apa sudah jadi keatas kepala hotak aku ni??? puas aku check online nak tukar, malangnya link pembayaran guna debit card tak de… call Air Asia pon dia org kata hanya terima Kad Kredit! aku mana ada Kad Kredit…. tak mampu pakai lagi! selepas di adu kepada “mem besar” dia hanya gelak saja…dan dia membelanjakan aku tiket baru dari KL – AOL! ahhh… lega, setel semua masalah aku walaupon aku rugi hampir rm1000 (kurang beberapa rm saja)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s