Food Photography: Mama ‘Chop’, Papa ‘Grill’ Restaurant

1

4

2

3

5

7

8

6

Assignment aku kali ni “food photography”. Aku ajak Menn dan Hezrik menjayakan projek kali ni di restoran member aku Bro Alauddin CIMB. Best betol projek ni, Bro Alaudin memberi sepenuh kerjasama kepada aku dan kawan-kawan. Dia menyediakan 4 hidangan untuk di ‘tembak’! Aku mengunakan setting 2 point strobe payung dan softbox di kiri dan kanan subjek. lepas abeh tembak sama-sama melantak. Aku sendiri tak abeh makan sebab terlampau banyak (sebelum tu aku dah makan nasi kenduri kat umah aku)…..sedap sungguh makanan di restoran ni.

Kepada sesiapa yang berada di Alor Star atau kawasan berhampiran yang meminati makanan barat, hangpa boleh mai test sendiri masakan di restotan MAMA CHOP PAPA GRILL yang dibuka bermula pukul 11.00am hingga 11.59pm😛 Lokasinya berhampiran terminal bas Shahab Perdana. Masuk ja terminal hangpa akan nampak blok rumah kedai belah kiri, try lah parking kereta kat situ dan rasa makanan dia, Insyallah puas hati🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s